Systemisch coachen

Maakt onzichtbare patronen en dynamieken zichtbaar

Systemisch coachen

Wat is het?

Systemisch coachen richt zich op jou, je familiesysteem en je omgeving. Alles telt, iedereen doet mee. In je dagelijkse leven maak je deel uit van meerdere systemen. Denk hierbij aan je familie, je gezin van herkomst, je huidige gezin, je relatie, je werk, je vriendengroep et cetera.

“Balans tussen geven en ontvangen”

De onzichtbare invloed van jouw familiesysteem neem je mee in je dagelijkse leven en dus op je Levenslijn. Dit heeft invloed op jouw houding en hoe je in je dagelijkse leven bijvoorbeeld omgaat met problemen en/of thema’s die je tegenkomt.

Praktijk Levenslijnen - familieopstellingen
Praktijk Levenslijnen - systemisch coach

Systemisch coachen

In de praktijk

Tijdens een sessie wordt zichtbaar wat nog onzichtbaar is. Middels het zichtbaar maken van de onzichtbare patronen en dynamieken van jouw familiesysteem wordt de invloed van jouw familiesysteem als ook de andere systemen waar je deel van uitmaakt stap voor stap zichtbaar. Hiermee wordt het ook voelbaar. Gevoelens en emoties komen in beweging. Het geeft inzichten. Inzichten zorgen voor overzicht. Het innemen van je eigen plek is van grote waarde. Vanuit je eigen plek kun je op een gezonde en krachtige (authentieke) manier het dagelijks leven nemen zoals het zich aandient. Wanneer je weet waar en welke plek je inneemt binnen het familiesysteem kun je de kracht van je ouders en voorouders voelen. Je kunt makkelijker bewegen. Even van je plek gaan wanneer dat nodig is om vervolgens terug je eigen plek weer in te nemen. Kijken naar je gezin van herkomst is hierin de eerste stap.

“systemisch coachen, kijken voorbij het zichtbare”

Een van de werkvormen waarmee ik werk is familieopstellingen/ opstellingen. Voor meer informatie zie familieopstellingen.

Is systemisch coachen iets voor jou?

Ontdek of systemisch coachen voor jou kan werken. Neem contact met mij op voor meer informatie.