Familieopstellingen

Geeft inzichten en antwoorden op vragen die je bezig kunnen houden op de Lijn van je leven.

Familieopstellingen

Wat is het?

Familieopstellingen is ontwikkeld door Bert Hellinger. Familieopstellingen maakt het onzichtbare weer zichtbaar. Het geeft inzichten en antwoorden op vragen die je bezig kunnen houden op de Lijn van je leven.

“Er wordt alleen zichtbaar wat zichtbaar mag worden…”

Ons familiesysteem heeft invloed op ons dagelijks leven. Je behoort tot een gezin, een familie. Jouw gezin van oorsprong (het gezin waarin je bent geboren) maakt deel uit van je familiesysteem.

Of je nu een eigen gezin hebt met je partner of dat je vrijgezel bent of samenwoont met een partner, we spreken van een familiesysteem. Ieder familiesysteem kent zijn eigen gewoontes, normen en waarden.
Binnen het Familiesysteem zijn er verdrietige en vreugdevolle ervaringen die behoren tot dit systeem.

“Inzicht = uitzicht”

Wellicht loop je op je Levenslijn herhaaldelijk tegen hetzelfde probleem of thema op. Dit kan ervoor zorgen dat je gevoelsmatig stil blijft staan en/of minder beweegt op je Levenslijn. Het kan je onthouden het leven te nemen zoals het zich aandient.

Familieopstellingen uitgelegd

Familieopstellingen

In de praktijk

Middels een familieopstelling maak je verbinding met je familiesysteem. Het verbindt je met je ouders, voorouders en de andere mensen die deel uit maken van het familiesysteem. Zichtbaar wordt wat nog onzichtbaar is. Met wie ben je nog sterk verbonden en van wie draag je nog loyaliteit en verantwoordelijkheid met je mee?

Binnen een familiesysteem heeft één ieder zijn of haar eigen plek. Het innemen van je eigen plek maakt zichtbaar en voelbaar. Het geeft inzicht en verduidelijking. Wanneer je je eigen plek terug inneemt kan de natuurlijke liefdesstroom weer bewegen. Hierdoor kan ook jij weer makkelijker mee bewegen met het leven zoals dit zich aandient.

“Innemen van je eigen plek laat de natuurlijke liefdesstroom weer voelen”

Een familieopstelling kan plaatsvinden zonder dat je familieleden aanwezig zijn. Familieopstellingen zet ik zowel één op één in als in een groep. Ook is er de mogelijkheid om samen met je partner, kind, moeder, vader et cetera te komen en een familieopstelling te doen.

Middels de systeempoppetjes, tafelopstelling als ook de vloerankers stellen we de opstelling op. Een veilige en mooie methode om inzicht te verkrijgen in je dagelijkse leven en de ervaringen die je hebt opgedaan op je Levenslijn.

“Pijn reist door familielijnen
totdat iemand bereid is
het te helen in zichzelf.”

Een familieopstelling kan tevens ook ingezet worden als een organisatie of teamopstelling. Ook de collega’s, het team waar je mee samenwerkt is namelijk een systeem. En het mooie is, je neemt je eigen familiesysteem mee wanneer je gaat werken. Dus zie je vaak patronen en thema’s terugkomen op de werkvloer.

Zijn familieopstellingen geschikt voor jou?

Ontdek of familieopstellingen jou verder kunnen helpen. Neem contact met mij op voor meer informatie.